Announcement

Collapse
No announcement yet.

Upgrade does not start

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Upgrade does not start

    I have delete makeconfig.php as suggested from the screen but now get a page error when I reload my upgrade.php page

    Here is the message on screen:
    This page isnít working

    www.interfans.org is currently unable to handle this request.

    HTTP ERROR 500


  • #2
    What versions are you upgrading from and to?
    MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

    TalkNewsUK - My vBulletin 5.4.1 Demo - FEATURING "ROUTE BY NODE"!
    AdminAmmo - My Cloud Demo

    Comment


    • #3
      4.2.3 to 5.3.4
      Last edited by hollyboy; Sat 23rd Dec '17, 8:56am.

      Comment


      • #4
        Make sure you have no vB4 files remaining in the folder first (except any user image folders, such as attachments or avatars).

        Here are the full instructions. Please make sure EVERY step is followed.

        vB4 to vB5 Upgrade Instructions

        ****BACK UP THE DATABASE & FILES FIRST****

        1. You need to remove all vB4 files and folders out of the way first, (except attachments, avatars etc if you're storing these on the server).

        2. Download and unzip the vBulletin 5 files.

        3. You need to rename this file:

        htaccess.txt

        To:

        .htaccess
        (Note the 'dot' at the start)

        4. You need to rename this file:

        /config.php.bkp

        To:

        /config.php

        Then, you need to rename this file:

        /core/includes/config.php.new

        To:

        /core/includes/config.php

        Then, in that file, you need to complete the following fields:

        $config['Database']['dbname'] = 'forum';
        Change forum to whatever your database name is.

        $config['Database']['technicalemail'] = 'dbmaster@example.com';
        Change the email address to your own.

        $config['MasterServer']['username'] = 'root';
        Change root to the database username

        $config['MasterServer']['password'] = '';
        Enter the database password inside the '' marks.

        All other fields should be left as default, unless your database is on a separate server, in which case this will need changing:

        $config['MasterServer']['servername'] = 'localhost';

        5. Upload all files to your server

        6. Browse to yourforumpath.com/core/install/upgrade.php.

        7. Enter your customer number and the upgrade will proceed.

        8. Delete the /core/install directory after the upgrade has finished.
        MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

        TalkNewsUK - My vBulletin 5.4.1 Demo - FEATURING "ROUTE BY NODE"!
        AdminAmmo - My Cloud Demo

        Comment


        • #5
          I have done what you suggested,but yet the upgrade does not start

          Comment


          • #6
            Ok I have re-done the steps in a new dir and it's working now.

            The step to step info you reported are NOT included in the readme anyway. Are you guys aware?

            Comment


            • #7
              Btw here is how it looks after the upgrade
              Attached Files

              Comment


              • #8
                For whatever reason, your rewrite rules are not working.

                Have you renamed htaccess.txt to .htaccess ?

                If so, speak to your hosts and check that allow_override is set to All in httpd.conf. If not get it changed and restart Apache.
                additionally, mod_rewrite needs to be installed and running on the server. This assumes it's Apache of course.
                MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                TalkNewsUK - My vBulletin 5.4.1 Demo - FEATURING "ROUTE BY NODE"!
                AdminAmmo - My Cloud Demo

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Mark.B View Post
                  Have you renamed htaccess.txt to .htaccess ?
                  .

                  yes!
                  how come the posts and users are not imported in the upgrade?

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by hollyboy View Post


                    yes!
                    how come the posts and users are not imported in the upgrade?
                    They are.

                    Are you certain you haven't carried out a clean install?
                    MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                    TalkNewsUK - My vBulletin 5.4.1 Demo - FEATURING "ROUTE BY NODE"!
                    AdminAmmo - My Cloud Demo

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Mark.B View Post

                      They are.

                      Are you certain you haven't carried out a clean install?
                      I hit upgrade.php

                      Comment


                      • #12
                        Your live site is running vB4 so I am assuming you have a complete test mirror running for the upgrade.

                        You need to ensure this test install is pointed at a full copy of the live database.
                        If the test database is blank you will get a clean install.
                        You also need to ensure the URL settings in the admincp are changed to the test install before running the upgrade, that could be the cause of the styling not loading.
                        MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                        TalkNewsUK - My vBulletin 5.4.1 Demo - FEATURING "ROUTE BY NODE"!
                        AdminAmmo - My Cloud Demo

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Mark.B View Post
                          Your live site is running vB4 so I am assuming you have a complete test mirror running for the upgrade.

                          You need to ensure this test install is pointed at a full copy of the live database.
                          If the test database is blank you will get a clean install.
                          You also need to ensure the URL settings in the admincp are changed to the test install before running the upgrade, that could be the cause of the styling not loading.
                          ho can I change the url settings before? I mean this is a new upgrade from a mirror db

                          Comment


                          • #14
                            You should set up the test mirror so it is fully working with correct URL settings beforehand. You should be able to login to the admincp to change these.
                            Verify that it works and has all content present and is definitely pointing to the mirror database and not the live (make a test post to confirm this, it should not show on the live site)
                            Then follow the instructions in my earlier post to remove the vB4 files, and run upgrade.php.
                            MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                            TalkNewsUK - My vBulletin 5.4.1 Demo - FEATURING "ROUTE BY NODE"!
                            AdminAmmo - My Cloud Demo

                            Comment


                            • #15
                              I can't get the mirror db work.
                              If I upgrade on the live site, how sure can I be that it works?

                              Comment

                              Working...
                              X