Announcement

Collapse
No announcement yet.

In serious need of immediate help...forum suddenly only displaying a blank page

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In serious need of immediate help...forum suddenly only displaying a blank page

    One my vB installation of 3.8.7 Patch 2, my site suddenly just displays a blank white page when you go to it. I thought I might have gotten hacked and uploaded all clean files to the site and that didn't do anything. When I uploaded a test PHP file that makes a call to phpinfo, that does display. I can get into the Admin CP OK. I am running MySQL 5.1.57 and PHP 5.3.6. If it makes a difference, I am (was) running vBadvanced 3.2.2. At this point, I have to admit that I am now past my skills and ability to do anything further. Might anyone be able to help me figure out what is wrong and how to correct it?

    Much thanks,

    Michael

  • #2
    well if you can get it to admincp create a new default style (with no parent) then hover the style name after you have created it and copy the link, paste it to a new browser window and see if you can access your forum, this will let you know if everything else is ok.
    Kind regards,
    Simon
    Microsoft Office Discussion

    Comment


    • #3
      Thanks for the response Simon. I have attempted this. When I click on the button to create the style, I do get an error:

      Database error in vBulletin 3.8.7:

      Invalid SQL:

      SELECT title, template, templatetype
      FROM template
      WHERE templateid IN ()
      AND (templatetype <> 'template' OR title IN('editor_jsoptions_font', 'editor_jsoptions_size', 'editor_styles_button_normal', 'editor_styles_button_hover', 'editor_styles_button_down', 'editor_styles_button_selected', 'editor_styles_menu_normal', 'editor_styles_menu_hover', 'editor_styles_menu_down', 'editor_styles_popup_down'));

      MySQL Error : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')
      AND (templatetype <> 'template' OR title IN('editor_jsoptions_font', 'edi' at line 3
      Error Number : 1064

      It does add the new style to the list and when using that as the address, I still get a blank screen.

      Comment


      • #4
        Ok, so i guess you now need to re-upload all your standard vBulletin files via ftp in ASCii mode (all files except install/install.php and make sure your config.php files ahs all your required settings for access to the server..etc) and give the same thing a try. Can you also try accessing admincp>Maintainance>diagnostics>suspect file versions and see which files it flags up before yoy do the upload, failing that you will have to restore your database if that has been corrupt or altered.
        Kind regards,
        Simon
        Microsoft Office Discussion

        Comment


        • #5
          One thing that I did notice after uploading a clean set of files that I just downloaded, when I check for suspect files, every single one give me:

          File does not contain expected contents
          Even someone as ignorant of vBulletin as I am can see that this should not be the case.

          Comment


          • #6
            I assume then the problem lies in your database, do you have a backup? have you got a site url please?
            Kind regards,
            Simon
            Microsoft Office Discussion

            Comment


            • #7
              Site is watchgeeks.net

              Backup is not too recent. Could I try to repair in the CP?

              Comment


              • #8
                through phpmyadmin would be your best option, see if any tables are marked as crashed or in use
                Kind regards,
                Simon
                Microsoft Office Discussion

                Comment


                • #9
                  Am now receiving the following error after re-uploading the clean files:

                  SELECT COUNT(thread.dateline) AS threadscount, thread.postuserid, thread.dateline,
                  user.userid, user.usergroupid, user.displaygroupid, user.username
                  FROM thread AS thread
                  LEFT JOIN user AS user ON (thread.postuserid = user.userid)
                  LEFT JOIN forum AS forum ON (forum.forumid = thread.forumid)
                  AND thread.forumid NOT IN (14, 80, 15, 53, 55, 16)


                  WHERE dateline > 1323489600 AND thread.visible='1' AND (forum.options & 4096) AND user.userid > '0'
                  GROUP BY thread.postuserid
                  ORDER BY threadscount DESC
                  LIMIT 0, 25;

                  MySQL Error : Unknown column 'forum.forumid' in 'on clause'
                  Error Number : 1054
                  Request Date : Saturday, December 10th 2011 @ 08:39:04 AM
                  Error Date : Saturday, December 10th 2011 @ 08:39:04 AM
                  Script : http://watchgeeks.net/
                  Referrer :
                  IP Address :
                  Username :
                  Classname : vB_Database
                  MySQL Version : 5.1.57

                  Comment


                  • #10
                    As another question, ask your host if they have upgraded mysql or php recently, it could be that
                    Kind regards,
                    Simon
                    Microsoft Office Discussion

                    Comment


                    • #11
                      Yep thats showing taht it cannot find the forum.forumid column, so it could be that table thats crashed
                      Kind regards,
                      Simon
                      Microsoft Office Discussion

                      Comment


                      • #12
                        I asked them and they said no.

                        Comment


                        • #13
                          Ok, well, databse it is then!
                          Kind regards,
                          Simon
                          Microsoft Office Discussion

                          Comment

                          widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                          Working...
                          X