Announcement

Collapse
No announcement yet.

Blog editing permission

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Blog editing permission

    My users are not able to edit their Blog entry’s. The edit button is there but we are getting a “you have a pending unsaved” warning message. (See attachments) When I try it as an admin I get the edit box and all is well. Attached is the channel permissions list for the blogs. I tried different options but can’t seem to figure out which setting will allow the blog creater to edit.
    Thanks


  • #2
    When they go into a new topic or reply edit does it say "You have previously unsaved content. Discard or Restore?" Would be in a yellow banner at the top of the editor box.
    Translations provided by Google.

    Wayne Luke
    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
    vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
    vBulletin 5 API - Full / Mobile
    I am not currently available for vB Messenger Chats.

    Comment


    • Carrfixr
      Carrfixr commented
      Editing a comment
      ----------
      Last edited by Carrfixr; Thu 2nd Aug '18, 10:49am.

  • #3
    Yes we have that feature enabled on our site. We are able to edit anywhere else but the blogs forum

    Comment


    • #4
      If they clear the saved edit from that banner, can they edit on their blog?
      Translations provided by Google.

      Wayne Luke
      The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
      vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
      vBulletin 5 API - Full / Mobile
      I am not currently available for vB Messenger Chats.

      Comment


      • #5
        There is nothing to clear because the box to edit in never pops up.
        Just the warning message that I attached. I made my own new user account and started a blog to test it out. I got the same results as my members.

        As mentioned it works fine as an Admin
        Last edited by Carrfixr; Thu 2nd Aug '18, 12:56pm.

        Comment


        • #6
          Yes.. This is why I asked if they went to a NEW TOPIC or Reply if it appeared? If they do that and they clear the saved edit, do they get the same issue when editing a blog entry?
          Translations provided by Google.

          Wayne Luke
          The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
          vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
          vBulletin 5 API - Full / Mobile
          I am not currently available for vB Messenger Chats.

          Comment


          • #7
            So I made a second blog entry, and I am able to edit that one. Going back to the first entry it's still the same. The warning to save or cancel the unsaved edit remained but there is no box or option to do that.
            This is becoming very confusing
            Last edited by Carrfixr; Thu 2nd Aug '18, 5:11pm.

            Comment


            • Carrfixr
              Carrfixr commented
              Editing a comment
              I made another entry and added a thumbnail pic using the camera button. I am now not able to edit that like the last one.
              Last edited by Carrfixr; Thu 2nd Aug '18, 5:12pm.

          • #8
            Originally posted by Wayne Luke View Post
            Yes.. This is why I asked if they went to a NEW TOPIC or Reply if it appeared? If they do that and they clear the saved edit, do they get the same issue when editing a blog entry?
            I went to a new blog post and the discard option did not show. I still can’t edit
            There are no pending edits to save or discard!!!
            Last edited by Carrfixr; Thu 2nd Aug '18, 5:12pm.

            Comment


            • #9
              Alright Wayne here is what I am finding. If I make a blog post with just text, I can go back and edit after it's posted.

              If I make a blog post and use the camera button / icon putting up a thumbnail attachment with or without text, I can't go back and edit. It seems the thumbnail is locking it out

              Your thoughts??
              Last edited by Carrfixr; Thu 2nd Aug '18, 6:01pm.

              Comment


              • #10
                Will try to replicate it. This post is the very first time I've even heard of this error and haven't been able to trigger it under any circumstance. More specifics including the browser used, browser extensions used, and the exact steps to recreate would be helpful.
                Translations provided by Google.

                Wayne Luke
                The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
                vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
                vBulletin 5 API - Full / Mobile
                I am not currently available for vB Messenger Chats.

                Comment


                • Carrfixr
                  Carrfixr commented
                  Editing a comment
                  Would it be helpful to just try it on the username I made up on my site? I can start a blog and then you can log in as the made up user

                • Carrfixr
                  Carrfixr commented
                  Editing a comment
                  The test blog is up and it's doing the same thing. Won't edit if it has an attachment.. Edits without an attachment

                • Carrfixr
                  Carrfixr commented
                  Editing a comment
                  Happens on chrome, iPad, IE etc etc

              • #11
                I'm thinking that since the Admin can edit with an attachment could it be some sort of a permission thing. Feel free to go onto the Test blog I started using the user name "blogger".

                just change the password
                Last edited by Carrfixr; Sun 5th Aug '18, 5:50am.

                Comment


                • #12
                  This error message appears if you clicked Edit on a post and then you tried to click Edit on another post. But I'm not sure why that's happening in the issue reported here.

                  GIPHY for vB5 AutoLinker Social Icons in Postbit Audio Player Clear Cache Cron DragDrop Upload Topic AutoUpdate Force Read Stop Links in Posts ...and more!

                  Comment


                  • #13
                    I have experienced something similar. Could this be related to closing a browser with an open edit without logging out first?

                    Comment


                    • Carrfixr
                      Carrfixr commented
                      Editing a comment
                      I eliminated most scenarios...It is def an attachment issue from what I can tell

                  • #14
                    Does it happen with any 'ordinary' user, or just certain ones?
                    MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                    TalkNewsUK - My vBulletin 5.5.2 Demo
                    AdminAmmo - My Cloud Demo

                    Comment


                    • #15
                      Originally posted by Mark.B View Post
                      Does it happen with any 'ordinary' user, or just certain ones?
                      Any user except the Admin

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      Working...
                      X