PDA

View Full Version : [Discussion] Turkish Language Pack

Ugur Cetin
Mon 13th Dec '04, 9:37am
Vbulletin 3.0.3 için admin panelinde vbulletin seçenekler kısmı dışındaki ve yardım metinleri dışındaki çoğu yer Türkçeye sıfırdan çevirdim(elimden geldiğince), yardım ve destek almadım, satplatform sitemizin kullanmakta olduğu Türkçe dil dosyasıdır.

Kullananların bir teşekkür yazması yeterli... :)

--------------------------

This file is my own translation without helps..
vBulletin Options, help texts and some of other places are not translated others ok ;)

You can download the turkish language pack here (http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?t=123135)

Enjoy.

Ugur Cetin
Mon 13th Dec '04, 9:38am
sorunlarınız, güncellemelerinizi sunabilir geliştirebilirsiniz, birşeyler yapanlar lütfen burdan paylaşsın.

--------------

if you have any problems, you can ask by here, if you translate non-translated phrases please update file for others.

aab
Mon 13th Dec '04, 9:47am
Vbulletin 3.0.3 için admin panelinde vbulletin seçenekler kısmı dışındaki ve yardım metinleri dışındaki çoğu yer Türkçeye sıfırdan çevirdim(elimden geldiğince), yardım ve destek almadım, satplatform sitemizin kullanmakta olduğu Türkçe dil dosyasıdır.

Kullananların bir teşekkür yazması yeterli... :)

--------------------------

This file is my own translation without helps..
vBulletin Options, help texts and some of other places are not translated others ok ;)

Enjoy.

Emeğin ve paylaşımın için çok teşekkürler arkadaşım, elinde olupta kendisinden başka kimsenin kullanmasını istemeyen bencil insanlar bakıp ta örnek alır umarım.

Thank you for been such a nice friend.We would like to show people who doesn t want to share opinion with others.

Ugur Cetin
Mon 13th Dec '04, 9:51am
Önemli değil dostum, amaç Türkleri ve Türkçeyi duyurmak.

No problem my friend, i am Turk and want to help all other Turks...

Floris
Mon 13th Dec '04, 11:33am
Thank you for your contribution. I have put the language pack inside the vb3 download > language packs > forum. And made this the discussion thread. I also linked your language pack in the thread with the overview of all language packs.

Ugur Cetin
Mon 13th Dec '04, 2:30pm
todays i can't work on it but in a few days continue existing places if i couldn't, sorry for this but if anybody needs help, they can pm or visit my site...

thank you for linking and discussing.

turkworldsat
Sat 18th Dec '04, 2:06pm
Çok saol berber. Çok güzel çalışma.

Thanx Berber. Very nice work.

Reminder
Tue 21st Dec '04, 3:43pm
Teşekkürler The_Berber

Thanks the_berber.

Umut Ceylan
Fri 24th Dec '04, 3:14pm
regards :D my friends

ftopcu
Fri 24th Dec '04, 10:33pm
Süper olmuş. Fakat şöyle bir problemim var. Bu dosyayı upload ediyorum .. Fakat karakterler "Ã�ye Listesi" şeklinde çıkıyor. Bunu nasıl düzgün upload edebilirim. Problem nerede olabilir.

Ugur Cetin
Sat 25th Dec '04, 5:31am
probleminiz servreden yada karakter ayarlarından. dil seçimini otomatik yapıp Türkçeyi seçin...

ftopcu
Sat 25th Dec '04, 6:15am
Forumda yazılan yazılarda bir problem yok. Bu import ettigim XML i daha sonra admin penceresinden de düzenliyebiliyorum. Sorun Import ederken çıkıyor. Server da ne gibi bir ayar yapmalıyım?

Ugur Cetin
Sat 25th Dec '04, 8:31am
dili yükledikten sonra edit settingsten iso karakter koduna bakman gerekli, ISO-8859-9 kod bu olmalı. eğer düzelmiyorsa, vbulletinden destek iste.

Sevgiler.

Ugur Cetin
Wed 29th Dec '04, 4:29pm
Floris some of forums gives character problems, im downloading from my own(has no problem), and uploading but gives character problem, i've looked everything, charset ect. is same.

What should we do?

Floris
Wed 29th Dec '04, 4:55pm
Did you check the language settings?
If you have the XML file in an editor, does the top read the ISO and does it include the language settings for the . and , and tk and stuff?.. the dutch XML begins like this:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<language name="Nederlands" vbversion="3.0.3" type="custom">
<settings>
<options><![CDATA[1]]></options>
<languagecode><![CDATA[nl]]></languagecode>
<charset><![CDATA[ISO-8859-1]]></charset>
<imagesoverride><![CDATA[]]></imagesoverride>
<dateoverride><![CDATA[]]></dateoverride>
<timeoverride><![CDATA[]]></timeoverride>
<registereddateoverride><![CDATA[]]></registereddateoverride>
<calformat1override><![CDATA[]]></calformat1override>
<calformat2override><![CDATA[]]></calformat2override>
<logdateoverride><![CDATA[]]></logdateoverride>
<locale><![CDATA[]]></locale>
<decimalsep><![CDATA[,]]></decimalsep>
<thousandsep><![CDATA[.]]></thousandsep>
</settings>

Ugur Cetin
Wed 29th Dec '04, 5:04pm
i checked, changed to default, some difference and same as my own but take error.

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>
iso code is ISO-8859-9 what version is 1.0... i'm using this file on my forum perfectly...
but not works on this forum...

i couldn't understand why. only two persons having this problem...

Floris
Wed 29th Dec '04, 5:11pm
I'll have to be directly on their server through phpmyadmin/ftp and as full forum admin in order to figure it out.
Could also be their browser doesn't support the character set or their operating system.

Umut Ceylan
Wed 29th Dec '04, 5:33pm
also one problem your language pack. it is simple .. your board name is in the this lang. pack. All user can use to some php editor or notepad etc. search satplatform and change this.
arkadaslar dostumuzun forum adı kalmış kurallar ve register kısmında onu değiştirmek için notepad yada php editör kullanıp basit bir işlemle değiştirin
eline sağlık kardeş

Ugur Cetin
Wed 29th Dec '04, 5:37pm
önemli değil dostum ;)
uyarı için sağol.

Ugur Cetin
Thu 6th Jan '05, 7:44pm
i've solved the problem with server.
changed iso char to own tr and after re install vbulletin.

--------------------
karakter sorunu yaşayanlar serverden kaynaklanıyor. sunucu ayarlarını iso uyumlu hale getirip vbulletin tekrar install edin sorun düzelecektir..

ftopcu
Tue 11th Jan '05, 11:29am
Menulerdeki karakter sorunum devam ediyor. Fakat şöyle bir oloay var . Bu karakterleri manual olarak degistirdigimde sorun cozuluyor. Ayrıca eski forumumdan import ettigim datalarda turkce karakter sorunu yok. Sadece türkce xml den upload ederken sorun cıkıyor...

Umut Ceylan
Tue 11th Jan '05, 11:45am
ne tür bir sorun bu benim gördüğüm bir sorunda ekran ters aynadan bakarmış gibi çıkıyor :D

ftopcu
Tue 11th Jan '05, 11:52am
http://forum.ajansspor.com/3/forumdisplay.php?f=11

sanırım burdan daha rahat gözükecektir sorun.. başlıklarda sorun yok ama Gönderecende problem var mesela..

Umut Ceylan
Tue 11th Jan '05, 12:09pm
serverde dil seçimi dogrumu TRmi yada soyle sorayım tek forumdamı sorun

ftopcu
Tue 11th Jan '05, 12:11pm
Su an php de zaten bi tek forum var..
server da da tr secili.. Zaten konu içlerinde başlıklarda sorun yok.. sadece xml deki dil dosyasında sorun cıkıyo ve admin panelden kelimeleri duzelttigimde düzeliyor..

Umut Ceylan
Tue 11th Jan '05, 12:28pm
ok o zaman dili değiştir derim en iyi çözüm o gibi

Umut Ceylan
Tue 11th Jan '05, 6:19pm
ingilizcenin kodunu TR yapınca durum ne

Kusadasi-Guy
Thu 13th Jan '05, 3:03pm
New Turkish Language Pack (UTF-8)

i've notice that many Turkish members are experiencing small problems with the current Turkish Language Pack, so i updated the file to UTF-8 which will solve all of the problems.

Easy to install, upload and click to "Edit Setting" for language pack then type utf-8 for "HTML Character Set". Thats it.
-------------------

Arkadaslar, mevcut Turkce dosyayi UTF-8'e cevirdim ve mevcut problemler temelden giderildi. Dosyayi upload edin ve language manager'dan edit settings'e tiklayin ve "HTML Character Set" i ---> utf-8 olarak duzeltin. Bu kadar.

Ugur Cetin
Mon 7th Feb '05, 11:42am
Eğer dosyayı çekmekte sorun yaşıyorsanız lütfen bunu benden özel mesaj yada maille istemeyin. Lisanssız kullanıcılar dosyayı indiremez ve dosya sadece lisanslılar içindir.

Lütfen bu şekilde beni rahatsız etmeyin...

-----
If you are having problems to download files please don't pm or mail me, only licensed users can download files.

Please don't disturb me...

Floris
Thu 10th Feb '05, 12:19pm
the_berber, should I update the download thread with the new .zip from post 28 ?

Umut Ceylan
Thu 10th Feb '05, 12:24pm
I think you can't update the_berber's language is very good (it have got a little error)

Ugur Cetin
Fri 11th Feb '05, 11:34am
i've now updated. now there is no char-set problem ;)

TüRKMEN
Fri 25th Feb '05, 6:52pm
Teşekkürler The_Berber Güzel çalışma eline sağlık

Thanks the_berber.

skaterberk
Sun 17th Apr '05, 1:51pm
Teşekkürler Ugur Cetin. :) Bana vBulletin hakkında desten verecek olan var mı bu arada? Düzenlemeler falan yapılcak. MSN adresim: berkt1992@hotmail.com

seed
Wed 4th May '05, 9:42am
teşekkürer.

sinana
Fri 6th May '05, 2:06pm
Arkadaşlar,Ben Vbulletin 3.0.7 yükledim ve kafayı yemek üzereyim hiç bir yerde Türkçe dil paketini de bulamadım.Çok acil lazım,elinde olan var ise bana adres verirse çok sevinirim çok teşekkürler,Diğer dil paketlerini yapan arkadaşlara Teşekkürler.

vakvak
Sat 14th May '05, 12:37pm
Arkadaşlar,Ben Vbulletin 3.0.7 yükledim ve kafayı yemek üzereyim hiç bir yerde Türkçe dil paketini de bulamadım.Çok acil lazım,elinde olan var ise bana adres verirse çok sevinirim çok teşekkürler,Diğer dil paketlerini yapan arkadaşlara Teşekkürler.

vermiş olan arkadaşlar var onlardan indir 3.0.x önemli değil ayarlarıda bu şekilde yaparsın

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>

<language name="TR" vbversion="3.0.7" type="custom">

<settings>
<options><![CDATA[1]]></options>
<languagecode><![CDATA[TR]]></languagecode>
<charset><![CDATA[ISO-8859-9]]></charset>
<imagesoverride><![CDATA[]]></imagesoverride>
<dateoverride><![CDATA[]]></dateoverride>
<timeoverride><![CDATA[]]></timeoverride>
<registereddateoverride><![CDATA[]]></registereddateoverride>
<calformat1override><![CDATA[]]></calformat1override>
<calformat2override><![CDATA[]]></calformat2override>
<logdateoverride><![CDATA[]]></logdateoverride>
<locale><![CDATA[]]></locale>
<decimalsep><![CDATA[.]]></decimalsep>
<thousandsep><![CDATA[,]]></thousandsep>
</settings>
(

arkadaşlar bir birlik olalım biz has bir forum yani bölüm açsınlar böylelikle bildiklerimizi daha kolay ve hızlı paylaşmış oluruz böylelikle vbulletinde bilmeyen arkadaşlarda istifade etmiş olur. benimgibi ingilizcesi kıt olan çok ben biliyorum fakat bildiklerimi anlatamıyorum

Lizard King
Sat 14th May '05, 1:17pm
Ben kendi kullandığım dil paketini yayınlamadım ancak isteyen olursa benimle temasa geçerse verebilirim. Herhangi bir yere turkcelestirme suna aittir filan yazmanıza gerekde yok.
vakvak bir bakıma söylediklerinde haklısın ama ben bu fikre sıcak bakıcaklarını sanmıyorum. Bunun birçok sebebi var ki en önemlileri yeterince Türk kullanıcıya sahip değiller. bunun yanısıra açıcakları bölümü moderate edemiyecekler ki bu çok büyük bir handikap onlar için. Kaldı ki Turk kullanıcılarının büyük kısmı hala nulled vbulletin kullanmayı tercih ediyor ve çoğu hosting şirketi bir yaptırım almayı seçmediği için bunun önüne kolay kolay geçemiyorlar.
Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan olursa seve seve yardım etmeye çalışırım. Style ihtiyacı olan vs... Benim siteye bakarsanız style ları filan görürsünüz.

Bozkurtum
Mon 16th May '05, 7:32am
Her konuda bende yardımcı olabilirim.

Reminder
Mon 16th May '05, 4:16pm
Bencede Türkçe bir bölüm olmalı. Ama biz istersek diğer ülkelerden oln kişilerde ister :)

vakvak
Mon 16th May '05, 6:54pm
Arkadaşlar bir anket oluştralım. Türklere has bölüm için birtane bile olsa ilk etapta kafidir. burdaki amaç bilgi birikimlerimizi ortaya koymak çok kısa zamanda hepimiz aynı seviyelerde oluruz çünki vbulletin forumu çok kapsamlı buda tek taraflı olaylara bakmak yanlış olur. bunlarda olmasa ben kendi forummumda açabilirim ama isteğim bu forumda böylebir bölüm açılmasıdır. bildiklerimi aktaramıyorum nedeni ingilizce bende yeterince iyi değil. Bunların avantajları çok zararımızda olmaz. bu konuya önem gösterelim arkadaşlar lütfen

skaterberk
Sat 4th Jun '05, 9:23am
Versiyon kaç için?

skaterberk
Sat 4th Jun '05, 9:26am
Arkadaşım dil dosyanda çok hata var. Uyarırım. Örneğin tüm Türkçe karakterleri ? olarak yaıyor. :(

emucu
Wed 15th Jun '05, 4:36am
Versiyon kaç için?

3.0.7 de kullanıyoruz sorun yok...

emucu
Wed 15th Jun '05, 4:38am
Arkadaşım dil dosyanda çok hata var. Uyarırım. Örneğin tüm Türkçe karakterleri ? olarak yaıyor. :(

aynısını kullanıyoruz arkadaşım hiç bir sorun yok ;)

vagabondos
Fri 1st Jul '05, 4:01am
Öncelikle bu dil dosyasını hazırlayan arkadaşa teşekkürler. Ellerine sağlık.

Ben dil dosyasını indirdim ama ne yazıkki bende Türkçe karakterlerin yerine birsürü garip garip karakterler çıktı. Bu başlık altındaki iki dil dosyasını da denedim. Acaba ne yapmak gerek?

Birde, bannerlar nasıl ekleniyor ve güzel temaları nerden bulabilirim yazabilirmisiniz?

Öneri: Görev dağılımı yapsakta, bu dil dosyasını baştan aşağı hep birlikte değiştirsek olmazmı?

Bu arada kullandığım versionu 3.0.7

Teşekkürler

Ugur Cetin
Sun 3rd Jul '05, 3:02pm
Türkçe karakterden sıkıntı çekenler apachedeki tr desteğini kontrol etsin ve iso kodunuda. Eklentideki dosyalarda sorun yok ve kendi kullandığım dosyalar...

tasarimdunyasi
Sun 17th Jul '05, 11:16pm
evet paylaşalım :)

Nirex
Tue 19th Jul '05, 10:09am
what the hec are you saying?

turkforum
Wed 20th Jul '05, 11:49pm
Diller ve Terimler-Dil Yonetimi-Ayalari degistir-HTML Character Set bunun karsisina ISO-8859-9

yazarsaniz karakterler buyuk ihtimalle duzelir

bilgesat
Tue 26th Jul '05, 6:58am
Türkçe bir bölüm olması çok iyi olur ...
bu arada tr dil dosyası için teşekkürler...
Elinize saglık...
Bu arada bana 3.5.0 bta 2 için eklentiler lazım onlar için bir link verebilirmisini....

ponky
Thu 4th Aug '05, 10:11am
türkçe dil dosyasını cektim eline sağlık ugur.

yanlız simdi baska bir proplem cıktı ortaya üyelerin mesajları admin onayı olmadan forumda görüntülenmiyor.

Forum izinlerini, Kullanıcı izinlerini düzenledim hatta full yetki verdim banamısın demiyor hala mesajlar admin onayı istiyor.

Varmı bunun baska ayarı? yardım lütfen

Ugur Cetin
Thu 4th Aug '05, 10:45am
türkçe dil dosyasını cektim eline sağlık ugur.

yanlız simdi baska bir proplem cıktı ortaya üyelerin mesajları admin onayı olmadan forumda görüntülenmiyor.

Forum izinlerini, Kullanıcı izinlerini düzenledim hatta full yetki verdim banamısın demiyor hala mesajlar admin onayı istiyor.

Varmı bunun baska ayarı? yardım lütfen

Forumu düzenlemeniz gerekiyor. Forum eklediğiniz kolda forum düzenleme menüsünden gereken ayarı yapabilirsiniz...

ponky
Thu 4th Aug '05, 11:03am
Forumlar & moderatörler bölümüne girip (Forum izinleri) ne tıklıyorum registered users lerin izinlerinine düzenle deyip hepsini evet yapıp kaydedip cıkıyorum ve sonuç yine aynı admin onayı istiyor mesajlar :(

ponky
Thu 4th Aug '05, 11:36am
suraya bakarmısınız

http://www.elithediyelik.com/izin.JPG

Ugur Cetin
Thu 4th Aug '05, 5:42pm
suraya bakarmısınız

http://www.elithediyelik.com/izin.JPG

İyi işte illaki hatayı gözünemi sokmamız gerekli :) (kızma şaka :rolleyes: )

Hatanın nerde olduğunu anlamak için iyi bir göz ve birazda Türkçe yeterli :D

Bak bu gurubun mesajını daima onayla diye bir kısım var orası hayır olması gerekiyor...

Sorunun çözülecektir orayı hayır yapınca...

Sevgiler.

ponky
Thu 4th Aug '05, 7:13pm
çok teşşekkür ederim ugur kardeş sorun cözüldü:)

(bu gurubun mesajını daima onayla) ben bunu tam tersi anlıyordum.

Ugur Cetin
Sat 13th Aug '05, 12:33pm
çok teşşekkür ederim ugur kardeş sorun cözüldü:)

(bu gurubun mesajını daima onayla) ben bunu tam tersi anlıyordum.

Sevindim, iyi çalışmalar, başarılar...

ilyas
Mon 9th Jan '06, 10:23pm
Şimdi indirdim paketi. 3.5.3 Versiyonu var bende. Umarım uygunlukta problemler çıkmaz.

Çeviri ve zahmet için teşekkürler Uğur Bey...

satuk
Sun 15th Jan '06, 5:00pm
herkese merhabalar,

bize bölüm acmalarindan ziyade ilk önce tam anlamiyla bir türkce dil paketini hazirlamak icin bir grup kurabiliriz..

piyasada elime ne kadar türkce dil paketi gectiyse hepsini yükleyip denedim.. fakat elimde olanlarin yüzde 90 ni reklamlarla dolu.. bana cok itici geliyor.. kimisi emek verdim kapi gibi de reklami koyarim cinsinden.. bilmiyoru m ama beni bu cok üzüyor.. ben isvicreden bir ögrenciyim ve bu grubda görev almak isterim.. elimden geldigince yardim ederim..

yani söyle dört dörtük bir dil paketi.. herseyiyle türkce..

örnek olarak User CP`yi kimisi"Üye Sayfaniz" kimisi "Kontrol Paneli" kimisi de baska birsey demis.. böyle durumda oylamayla cözüm bulunur diye düsünüyorum..

atiyorum 1000 tane tümcecik varsa bunu da 10 bölse herkese 100 tümceciklik is düsecek.. basi da bence bu konuda en cok emegi gecen yapisn :)

hoscakalin..

Steve Machol
Sun 15th Jan '06, 5:03pm
Please post English translations of your posts. Otherwise I will be forced to close this thread. Thank you.

ilyas
Tue 24th Jan '06, 9:56am
Please post English translations of your posts. Otherwise I will be forced to close this thread. Thank you.

The subject goes on about an official public translation to be done at least by the registered Turkish users.

I know it makes it impossible for you to moderate this thread, but it really becomes a nightmare to translate everything written in Turkish. And I'm sure everybody may not be able to translate their posts to a foreign language.

As a paid customer; I'm still translating the script, because the Turkish packs don't suit at all. And I still have to use phpBB during this time.

I'm sure; after paying the fee, nobody would like to work on translation instead of using the script. That means; an official Turkish translation will work for you too.

Hope we'd find a solution to this...

Steve Machol
Tue 24th Jan '06, 1:15pm
We can't be expected to adequately moderate our own forums if we cannot read the posts.

ilyas
Fri 17th Mar '06, 4:44pm
We can't be expected to adequately moderate our own forums if we cannot read the posts.

That's actually a matter of time depending on the quantity of (paying) Turkish vBulletin users.

When reached to the amount of users, an officially moderated Turkish section or a seperate official Turkish forum (&support) will be profitable for sure.

So when the time comes, I hope you'll be able to do these improvements (not just Turkish Language of course) and outsource foreign moderator(s) for your International Expansion's sake.

I must add that, lots of international provider companies are unsuccessful in foreign customer relations.

So... Good luck... :)

vbuser99
Mon 18th Sep '06, 7:54pm
I remember bringing this subject up last year, kindly asking for an official Turkish Lang XML file.

A language file is extremely important in vbulletin, on number of forums people even can not ask for lost password, because incorrectly prepared lang file will redirect to a non-existing page.

I suggest, vb charge $5-$10 extra, if people want official language file with the software license.

i.e:
Owned license: $160
Owned license with Turkish language pack: $170

thanks.

gulsahd
Thu 5th Oct '06, 6:34am
ya arkadaşlar konuyla alakasız ama bulamadım :(
vbulletin 3.6.1 kullanıyorum ana sayfa yapmak istiyorum foruma link verip yönlendireceğim. joomlanın bi sürü portal anasayfa templatelerini buldum ama vbulletinin yok... bilen var mı napıcam?

Floris
Tue 10th Oct '06, 8:33am
ya arkadaşlar konuyla alakasız ama bulamadım :(
vbulletin 3.6.1 kullanıyorum ana sayfa yapmak istiyorum foruma link verip yönlendireceğim. joomlanın bi sürü portal anasayfa templatelerini buldum ama vbulletinin yok... bilen var mı napıcam?
Our forums are english only, thank you.

satbilforum
Mon 16th Oct '06, 5:22pm
teşekkür usdam

Steve Machol
Mon 16th Oct '06, 5:36pm
Since people continue to ignore our requests to only post in English, this thread is closed.